Problemen met " hier" en " los"

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Manon - Suus & IsaManon - Suus & Isa

honden foto van Manon - Suus & Isa

Hallo,

 

Wij hebben een -nu 17 weken jonge- labrador retriever genaamd Suus.
Suus loopt graag in de tuin en gaat geregeld mee naar het bos, alwaar ze los mag lopen op plekken waar het rustig is.
Op het moment dat er geen afleiding van andere honden/wandelaars/joggers in het bos/op straat is kan ze haar aandacht heel goed bij ons houden, trekt niet aan de lijn, of loopt niet verder dan 10 m bij ons vandaan. Ze komt regelmatig bij ons kijken of we een beloning voor haar hebben. Als ze uit zichzelf bij ons komt zijn we altijd heel enthousiast zodat ze het leuk vindt om bij ons te komen. 

Nu het grote probleem.
Zowel in de tuin als in het bos (dus waar ze los loopt) liggen natuurlijk van allerlei takjes op de grond en in het bos ook andere dingen die je niet wil dat ze op eet. In huis met speeltjes of botjes en tijdens het wandelen aan de lijn reageert ze heel netjes op "los" en krijgt dan een beloning. Echter, wanneer ze los loopt en iets in de mond neemt dat we niet willen reageert ze totaal niet op "los"; ze lijkt te weten dat dat niet mag, kijkt ons wel steeds aan maar rent continue 5-10 meter bij ons vandaan zodat we niet dichterbij kunnen komen. Ze maakt er een spelletje van. Ze is dan ook absoluut niet ontvankelijk voor "hier" zodat we " los" bij ons aan de voet kunnen uitvoeren. Ik vind dit heel erg gevaarlijk. Hoe los ik dit op?!?!

honden page profiel mivymivy

honden foto van mivy

Voorlopig aan de lange lijn in het bos en niet los. Zo kun je haar naar je toe halen als ze iets heeft wat ‘gevaarlijk’ is en los oefenen. Op afstand loslaten is ook heel moeilijk voor een pup omdat de beloning niet echt duidelijk is. En nooit afpakken he? Altijd ruilen. Als je gaat afpakken heb je kans dat ze het juist gaat doorslikken als je in haar buurt komt, om te voorkomen dat je het af pakt. 

honden page profiel Zilver_PapiertjeZilver_Papiertje

honden foto van Zilver_Papiertje

oei oei je vraagt jouw 17weken oude kleine losbol iets te doen wat vele oudere honden nog niet kunnen. Los in het bos is het SUMUM van een hond. Zelfs de braafste, perfect onder appel staande hond, zal nooit 100% luisteren daar.

 

Probleem is ook, hoe vaker je het van haar vraagt, en hoe vaker ze er niet naar luistert, hoe meer ze het nog zal doen. Als je weet dat een hond het commando niet machtig is, mag je het commando eigenlijk niet herhalen want dan leert ze dat ze er niet naar moet luisteren.

 

Hier hebben we een touch commando. Als Pyxis ver weg is, of ik zie dat ze iets verkeerds aan't uitvoeren is roep ik touch en dan moet ze met haar neus tegen mijn handpalm drukken. Touch is geen hier want de hond weet dat ze meteen weer weg mogen. vele mensen zeggen hier, de hond komen, en meteen gaat hij aan de lijn. Ja tuurlijk dat hij denkt...met mij niet hoor!!

 

Doe kalm aan, wederom, je hond is 17 weken, de mijne 2 jaar en wat jij verwacht, daar ben ik nu met Pyxis nog altijd niet volledig zeker mee. 

 

 

Volgende forumvraag: Havanezer pup in de winter
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^